Home/Actueel/500ste openbare laadpaal voor stad Utrecht is bidirectioneel

500ste openbare laadpaal voor stad Utrecht is bidirectioneel

In Kanaleneiland wordt vandaag 18 december 2019 in aanwezigheid van wethouder Linda Voortman de 500ste Smart Solar Charging openbare laadpaal van de stad geplaatst, als onderdeel van project IRIS.

500 openbare laadpalen

De 500ste laadpaal bevindt zich op de Livingstonelaan in Kanaleneiland, de wijk waarin project IRIS oplossingen implementeert. Om de komst van de laadpaal te vieren, neemt een bewoner van de wijk bloemen in ontvangst. Zijn elektrische auto kan voortaan op deze openbare plaats in zijn straat opladen. Onder andere aanwezig bij de feestelijke mijlpaal is wethouder van de gemeente Utrecht Linda Voortman.

Toekomstbestendig

LomboXnet plaatst tot medio 2020 bijna 150 laadpalen in opdracht van de gemeente Utrecht. Deze palen zijn geschikt om volgens de bidirectionele techniek met open standaard van Smart Solar Charging te laden. Hiermee kunnen toekomstige auto’s worden ingezet als buffer van duurzame energie. Met het plaatsen van de bidirectionele laadpalen is Kanaleneiland onderdeel van een toekomstbestendig, stadsbreed netwerk.

Lees meer over Smart Solar Charging
Lees meer over IRIS