Loading...
Home/Projecten/Werkspoorkwartier

Van oud industriegebied naar circulaire broedplaats

In Werkspoorkwartier Utrecht staan creatief en circulair centraal. Het oude industrieterrein transformeert in vijf jaar tot een aantrekkelijk vestigingsgebied voor maakbedrijven en creatieve startups. Met het EFRO-project ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’ wordt het dé circulaire broedplaats van Utrecht en een nationaal icoon voor circulaire gebiedstransformatie.
Ga naar de projectsite
Werkspoorkwartier

Enkele hoogtepunten van Werkspoorkwartier

Filmserie: maak kennis met Werkspoorkwartier

In Werkspoorkwartier Utrecht staan creatief en circulair centraal. Ontmoet de makers en hun initiatieven in de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied.

Bekijk de filmserie

Werkspoorfabriek genomineerd voor BNA Beste Gebouw 2020

De Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus nomineerde de Werkspoorfabriek in Utrecht als een van de tien finalisten in de verkiezing ‘Beste Gebouw van het jaar 2020’. Dit is een mooie erkenning voor het unieke gebouw en waardevolle gebied.

Lees meer

Over dit project

Doel en werkwijze

Het projectconsortium legt een stevig fundament voor de herontwikkeling van het Werkspoorkwartier. Het bedrijventerrein krijgt een positie waarmee het op eigen kracht verder kan uitbouwen tot een nationaal icoon voor creatieve en circulaire gebiedstransformatie. Met ruim 10.000 m2 nieuwe bedrijvigheid en meer dan 200 nieuwe banen bevordert het project de regionale concurrentiekracht. Zo wordt Werkspoorkwartier Utrecht een aantrekkelijk vestigingsgebied voor nieuwe, duurzame bedrijvigheid.

Samenwerkingspartners

Het project verenigt gebouweigenaren en -ontwikkelaars met MKB-bedrijven uit de bouw- en maaksector en Utrechtse kennisinstellingen. Consortiumpartners zijn Erfgoed Werkspoor Utrecht, Het Hof van Cartesius, Bedrijvenkring Cartesiusweg, BOOT organiserend ingenieursbureau, Buurman, Buurman Utrecht, DePlaatsmaker, Universiteit Utrecht – Copernicus Instituut, Hogeschool Utrecht en HKU. Utrecht Sustainability Institute coördineert het project.

Financiering

Het project is mede mogelijk dankzij een EU-subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West II. Dit programma richt zich het versterken van de regionale concurrentiekracht en het vergroten van de werkgelegenheid.

Looptijd

2017 – heden

Contact

Tony Schoen