USI stelt samen met projectpartners webinars samen, bedoeld om de nieuwe kennis en overige projectresultaten breed te delen. Deze webinars combineren presentaties met interactieve programmaonderdelen, zodat er een goede verbinding ontstaat met de dagelijkse praktijk van de deelnemers aan de webinars.

Bekijk de webinars

A Paradigmatic Shift in Citizen Engagement: the good, the bad… the ugly?

Hoe betrek je burgers bij het ontwikkelen van duurzame gebieden? IRIS Smart Cities biedt met de Engelstalige webinar A Paradigmatic Shift in Citizen Engagement uiteenlopende inzichten uit de praktijk in de stad Utrecht. IRIS projectpartners Willem-Jan Renger van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en Arno Peekel van Utrecht Sustainability Institute (USI) nemen je mee in het realiseren van bewonersparticipatie.

Eerste AC bidirectionele netwerk voor elektrische voertuigen in de praktijk in Utrecht

In de IRIS webinar A battery on wheels… mobility and energy meet with Vehicle 2 Grid technology ontdek je hoe het eerste AC bidirectionele netwerk voor elektrische voertuigen in Utrecht in de praktijk is gebracht met Smart Solar Charging en met grote stappen uitgebreid wordt.

Webinar: Veiligheidsmaatregelen bij batterijen in gebouwen

In de webinar ‘Safety considerations when installing 2nd life batteries in residential buildings’ gaan deskundigen van project IRIS met elkaar in gesprek over vraagstukken rondom het plaatsen van batterijen in gebouwen. Zweedse projectpartners delen de expertise die zij opgedaan hebben in succesvolle projecten in het gebruik van tweedehands batterijen in gebouwen in het IRIS-demonstratiegebied in Gothenburg.

Webinar: Hoe je het energiesysteem flexibel houdt

De toename van decentrale, duurzame energie opwekking leidt tot een grote uitdaging: flexibiliteit. Hoe zorgen we in de toekomst dat het variabele aanbod aan wind- en zonne-energie matcht met de actuele energievraag? En we het net niet overbelasten of overvragen? In het IRIS-project werken partners aan oplossingen voor deze uitdaging. Deze webinar neemt je hierin mee, van Europese beleidsdoelen voor energiemanagement tot concrete oplossingen als aggregators.

Data-driven district transformation

Data-driven district transformation is een bewezen aanpak in het netwerk van Smart Sustainable Districts. Gebieden in Utrecht, Berlijn, Londen en Parijs hebben met succes verschillende gegevens geïntegreerd tot een geharmoniseerde aanpak voor duurzame stedelijke herontwikkeling.

Attractive resilient districts

De integratie van natuur in stedelijke gebieden wordt steeds meer erkend als toonaangevende manier waarop steden aantrekkelijker, duurzamer en veerkrachtiger worden gemaakt. Zo ook in project Smart Sustainable Districts. Op de natuur gebaseerde oplossingen maken gebruik van stedelijk water en groen op een multifunctionele manier, waardoor ze veel effectiever zijn dan traditionele oplossingen met één functie.

Citizen engagement in Smart Sustainable Districts projects

Betrokkenheid en ondersteuning van burgers is cruciaal voor het succesvol realiseren van stedelijke herontwikkelingen. Deze webinar van van project Smart Sustainable Districts neemt je hierin mee.

Sustainable District Performance

Op basis van ervaringen met stedelijke (her)ontwikkelingsprojecten in verschillende Europese districten, ontwikkelde het Smart Sustainable Districts-netwerk een succesvolle methode om resultaten te meten.