Home/Actueel/Launch film: Circulaire nieuwbouw – De kracht van collectief

Launch film: Circulaire nieuwbouw – De kracht van collectief

Samen aan de slag in circulaire nieuwbouw, waarom en hoe? Maak kennis met coöperatie Het Hof van Cartesius, waar jonge ondernemers samen een groene werkplek van gebruikte materialen bouwen en onderhouden. In de minidocumentaire ‘Circulaire nieuwbouw – De kracht van collectief’ delen Charlotte en Daniël hun ervaringen in samenwerken. Deze aflevering is onderdeel van de filmserie ‘Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied’.

Het Hof van Cartesius

Het Hof van Cartesius is bedacht, gemaakt en bevolkt door een coöperatie van jonge ondernemers. De circulaire proeftuin bestaat uit een openbare binnentuin omringd door werkruimtes en is voor 90% gebouwd van hergebruikte materialen. Door het collectieve karakter heeft iedereen die er werkt een stukje eigenaarschap van de gebouwen en de gebiedsontwikkeling. De film toont hoe deze samenwerking eruit ziet en hoe het bevalt.

Filmserie creatief, circulair maakgebied

In Werkspoorkwartier staan creatief en circulair centraal. Ontmoet de makers en hun initiatieven in de filmserie Werkspoorkwartier Utrecht, creatief en circulair maakgebied. Eerder verschenen de afleveringen Circulaire renovatie – Oude gebouwen met een modulaire invulling en Restafval als bouwmateriaal – Het opzetten van een circulaire hub.

Met project Werkspoorkwartier: creatief, circulair maakgebied transformeert het gebied tot een toonaangevend vestigingsgebied. Het project en de filmserie zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Bekijk de hele filmserie
Lees meer over Werkspoorkwartier
Werkspoorkwartier