Home/Actueel/Hogeschool Utrecht wint SustainaBul Best Practice award met project Inside Out

Hogeschool Utrecht wint SustainaBul Best Practice award met project Inside Out

Met de SustainaBul 2020 biedt Studenten voor Morgen een ranglijst van duurzame hoger onderwijsinstellingen in Nederland. Met de vierde en zesde plek voor Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht scoort de regio Utrecht goed. Hogeschool Utrecht won de SustainaBul Best Practice voor haar deelname aan Inside Out. Binnen dit project werken innovatieve partners samen aan de eerste energieleverende hoogbouwflat van Europa.

Bekijk de film over het werk van Hogeschool Utrecht binnen Inside Out:

Best Practice: Hogeschool Utrecht

In Inside Out werkt de Hogeschool Utrecht (HU) samen met Universiteit Utrecht en andere innovatiepartners aan het energieleverend maken van een 10-hoogflat in de Utrechtse wijk Overvecht. Dit appartementencomplex krijgt verschillende multifunctionele bouwdelen, zoals een slimme gevel die de woningen verwarmt, van elektriciteit voorziet en ventileert. HU-studenten hielpen – samen met de onderzoekers – bij het ontwikkelen van de gevel en het testen van de geveldelen. Onder andere in de Duurzame Engergieproeftuin 2.0, op het dak van Hogeschool Utrecht: “Een mooi voorbeeld van het actief betrekken van studenten, onderzoekers en medewerkers bij het opwekken van groene energie,” aldus het rapport van SustainaBul 2020.

Brede samenwerking

Inside Out wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Onder leiding van Utrecht Sustainability Institute werken partners Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, woningcorporatie Bo-Ex, Bos Installatiewerken, Alkondor Hengelo, Mex Architects, LomboXnet en Bosch Thermotechniek samen. Dankzij de brede samenwerking lukte het om het Inside Out concept te ontwikkelen én in de praktijk toe te passen.

Duurzame regio

De prijs voor de Best Practice 2020 is onderdeel van de Sustainabul, waarin Studenten van Morgen de 30 grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland toetst op duurzaamheid. Hogeschool Van Hall Larenstein eindigde bovenaan de SustainaBul 2020 en is door Studenten van Morgen uitgeroepen tot de duurzaamste hoger onderwijsinstelling van Nederland. Hogeschool Utrecht eindigde in die ranglijst op de vierde plaats, de Universiteit Utrecht op de zesde plaats. Daarmee scoort het hoger onderwijs in de regio Utrecht bijzonder goed op duurzaamheid. Dat vertaalt zich onder andere in de vele samenwerkingsprojecten in de regio op het gebied van duurzaamheid.

Lees meer op de website van Hogeschool Utrecht

Lees meer over Inside Out
inside out