Cirkelregio Utrecht gaat voor circulaire samenleving met nieuwe website
We maken allemaal deel uit van de Cirkelregio Utrecht. Samen bereiken we de circulaire samenleving, waarbij informatie en kennisdeling belangrijk zijn. Op de nieuwe website van Cirkelregio Utrecht kan iedereen terecht om kennis op te doen en te delen, te leren van bestaande circulaire initiatieven en professionele hulp in te roepen. Zo maken we samen de circulaire economie in de regio Utrecht mogelijk.
Website voor iedereen
Of je nu ondernemer, overheid, maatschappelijke organisatie, kennisinstelling of inwoner bent, jouw rol in de circulaire economie is belangrijk. Op de website van Cirkelregio Utrecht is voor iedereen informatie te vinden, zoals financieringsmogelijkheden voor ondernemers, tips om als inwoner meer circulair te leven of samenwerkingsmogelijkheden voor overheden en andere instanties. De nieuwe online omgeving biedt een kennisbank voor kennis over circulariteit, een initiatievenkaart met circulaire best practices in de regio Utrecht en een servicepunt voor al je vragen. Cirkelregio Utrecht nodigt iedereen uit om bij te dragen. Neem dus vooral een kijkje op de website en deel je eigen circulaire kennis en initiatieven.
> Bekijk de nieuwe website van Cirkelregio Utrecht op www.cirkelregio-utrecht.nl
Van lineair naar circulair
In 2050 is Nederland circulair. We gaan van de huidige lineaire economie, waarin we produceren, gebruiken en weggooien, naar een circulaire economie. In een circulaire economie is er haast geen afval, want producten worden hoogwaardig hergebruikt. Zo gaan we slim en duurzaam om met grondstoffen, van productie en inkoop tot gebruik en hergebruik. De waarde van grondstoffen blijft behouden zodat we grondstoffenschaarste en CO2-uitstoot voorkomen. Op deze wijze bevorderen we de werkgelegenheid, biodiversiteit en een gezonde leefomgeving.
Alliantie Cirkelregio Utrecht
De website is een initiatief van de Alliantie Cirkelregio Utrecht, een netwerk van organisaties die samenwerken om de circulaire economie in de regio Utrecht te versterken. Deze organisaties zijn Natuur- en Milieufederatie Utrecht, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, Gemeente Veenendaal, Utrecht Sustainability Institute, U16, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Economic Board Utrecht, Cirkelstad en waterschappen in de provincie Utrecht.