Home/Actueel/Dag van de Architectuur Utrecht in Werkspoorkwartier

Dag van de Architectuur Utrecht in Werkspoorkwartier

Tijdens de Dag van de Architectuur Utrecht openen bijzondere gebouwen in Werkspoorkwartier hun deuren. Kom langs op 20 juni en ervaar het unieke karakter van het ‘creatief, circulair maakgebied’.

Een van de deelnemende locaties: De Haventuin in Werkspoorkwartier. Foto door Lize Kraan

In Werkspoorkwartier bieden de Werkspoorfabriek, de Nijverheid, Het Hof van Cartesius en de Havenloods en Haventuin je de kans om een kijkje te nemen. De locaties zijn onderdeel van ‘Werkspoorkwartier: creatief, circulair maakgebied’. Met dit project transformeert het gebied tot een toonaangevend vestigingsgebied, mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Programma

In de Werkspoorfabriek vertelt architect Bart Kellerhuis in een korte lezing over de transformatie van fabriek naar creatieve hotspot De Stadstuin. Hierna kun je de uitwerking bekijken in een rondgang door het gebouw. Bezoek ook het naastgelegen terrein De Nijverheid voor presentaties, gedichten en opengestelde ateliers. In een rondleiding door Het Hof van Cartesius maak je kennis met de innovaties in circulair bouwen die toegepast zijn in de huidige en toekomstige werkruimtes voor creatieve ondernemers. Of loop op je gemak door de Haventuin en Havenloods en leer met een podcast over de historie en plannen ervan.

Let op, voor sommige programmaonderdelen van de Dag van de Architectuur dien je je aan te melden via de site van aorta.

Bekijk het gehele programma van de Dag van de Architectuur Utrecht
Lees meer over Werkspoorkwartier
Werkspoorkwartier