Home/Actueel/Klimaatcontainer volgende mijlpaal voor energieleverende hoogbouwflats

Klimaatcontainer volgende mijlpaal voor energieleverende hoogbouwflats

Op het dak van de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht staat sinds 23 april 2020 de eerste aardgasvrije klimaatcontainer van BOS Installatiewerken. Dit is een volgende stap voor het renovatiesysteem Inside Out, dat hoogbouwflats energieleverend wil maken.

Plaatsing klimaatcontainer

BOS Installatiewerken bouwde en plaatste de klimaatcontainer, welke de warmte- en warmwatervoorziening regelt in de energieleverende flat. In de periode na de plaatsing is de werking van het systeem gecontroleerd. Zo werd de lekdichtheidstest conform NEN3028 van de nieuwe verwarmingsleidingeninfrastuctuur op het dak en in de woningen succesvol afgerond.

Energietransitie

De klimaatcontainer is één van de installaties waarop het Inside Out-renovatiesysteem van de Henriëttedreef zich baseert. De projectpartners werken aan energieleverende hoogbouwflats door multifunctionele bouwdelen aan de buitenzijde van de woningen te plaatsen. Met deze verduurzamingsmethode van de huidige woningvoorraad wil Inside Out bijdragen aan de energietransitie.

Veilig werken

COVID-19 gooit momenteel roet in het eten van de bouw- en technieksector. De dakwerkzaamheden aan de Henriëttedreef zijn echter veilig en geslaagd voortgezet. Het team van BOS Installatiewerken plaatste de constructie volgens het protocol Samen veilig doorwerken. Gunstig hierin is dat de klimaatcontainer en andere dakelementen overeenkomstig de Inside Out-werkwijze zijn geprefabriceerd.

Lees meer over Inside Out
inside out