Home/Actueel/Innovatiepartnerschap jaagt duurzaam innoveren aan

Innovatiepartnerschap jaagt duurzaam innoveren aan

Aanbestedende diensten in Nederland gaven in 2019 maar liefst € 85 miljard uit aan producten, werken en diensten. Deze inkoopkracht kan enorm helpen om duurzame doelen te realiseren. Temeer daar Europa sinds 2014 een uniek instrument heeft om nieuwe duurzame oplossingen aan te jagen: het Innovatiepartnerschap. Hoewel toepasbaar in Nederland sinds 2016, wordt het nog niet massaal ingezet. Hoe komt dat, wat is de kracht en waar liggen de beperkingen? Een rondgang langs Nederlandse pioniers en experts.

Bij het project Sterke Lekdijk zorgt het Innovatiepartnerschap voor intensieve samenwerking tussen HDSR en drie opdrachtnemers. De innovaties worden toegepast op zes deeltrajecten tussen Amerongen en Schoonhoven. 

Rapport en artikel

Carolien van Hemel heeft haar bevindingen beschreven in het rapport De kracht van het Innovatiepartnerschap. Het rapport is hieronder te downloaden.

Op basis van het rapport is het artikel Innovatiepartnerschap jaagt duurzaam innoveren aan verschenen in het tijdschrift Milieu. Het artikel is hieronder te downloaden.

Ga naar het Rapport
Ga naar het artikel in Milieu